Skratt är den bästa medicinen

DSS-laughter[1]Tänk på ditt skratt och hur det känns. I det ögonblicket när du skrattar, när det helt tar över dig och dina ögon är stängda och munnen är vidöppen och din krampande mage -inte en tanke på räkningarna som du måste betala eller projekt som du måste avsluta. I det ögonblicket, är allt som löper genom ditt sinne är, “Oh. Min. Gosh! Det är det roligaste jag någonsin har hört! ”

Skratt får oss att må bra. Det lindrar oss från våra spänningar och lugnar spänningar i musklerna. Men det är inte bara en snabb pick-me-up. Skratt kan ha en bestående effekt på vår hälsa samt: det kan förbättra vårt immunförsvar och bidra till att lindra smärta.

När vi skrattar, känner vi glädje. Detta händer eftersom skratt frisätter kroppens naturliga, må-bra kemikalier som kallas endorfiner. Ni tror nog av endorfiner i samband med “löpare höga” människor känner efter en lång sikt eller en intensiv träning, men sanningen är att det släpps i en hel del andra mindre avsiktliga situationer. Till exempel, är detta lyckliga kemikalie även släppt under massage . Endorfiner är ansvariga för känslor av avkoppling och lycka, och det är effekter kan pågå upp till 45 minuter efter en bra, hjärtligt skratt.

Som en extra bonus, endorfiner hjälpa till att lindra smärta. Det innebär att när vi skrattar vi orsakar kroppen att producera sin naturliga smärtstillande medel. I en studie utförd av Robin Dunbar , en evolutionär psykolog vid Oxford University, fann forskarna att människor upplevt en mycket högre smärttolerans efter att ha sett en rolig video jämfört med deras tolerans efter att ha sett en neutral video. Med andra ord, människor som skrattade kände mindre smärta senare.

Ett helhjärtad skratt stimulerar kroppens stress, och även om detta låter som en dålig sak, att korta utbrott av stress omedelbart följs av en period av stress, vilket gör att du har en klarare sinne. Skratt har även använts som en behandling för patienter och har visat sig minska sin oro och förbättra deras attityd.

För att inte nämna, det är en rolig träning också.

Bortsett från de fysiska fördelar, skratt hjälper oss också socialt. Har du någonsin gått in i en konversation och du har ingen aning om vad folk pratade om, men när alla börjar skratta så kan du inte kan låta bli att själv börja skratta? Det händer eftersom skratt är mer smittsam än till exempel hosta eller nysa. Det är det som gör att vi känner samhörighet med andra människor. Humor stärker våra relationer genom att utlösa positiva känslor. Tänk på att binda stunder mellan dig och en ny vän. De tenderar att innehålla en hel del leenden och skratt.

Skratta högt ger glädje i ditt liv. Det är en regelrätt sanningen. Det förbättrar ditt humör, lindrar din stress, och underlättar din ångest. Föreställ dig att gå igenom en dag utan skratt. Hur skulle den dagen se ut? Ännu viktigare, hur skulle den dagen påverka dig?

För att förbli glad och frisk, hitta fler anledningar att skratta hela dagen.

Till att börja med, titta på den här videon.